ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ;

Το ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ είναι ένα προϊόν που παρασκευάζεται σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές που βασίζονται σε 3 σημεία :
- Η αποστείρωση σε όλη τη διάρκεια της παραγωγής,
- Κατοχυρωμένο σύστημα κλεισίματος που σφραγίζει ερμητικά και ονομάζεται « Α.Β.Α.Σ » (DEFI),
- Αυστηρή επιλογή, που περιορίζεται μόνο στα απαραίτητα συστατικά.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ;

Το ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ είναι η εγγύηση μιας φροντίδας χωρίς καμιά μορφή συντηρητικού ή ουσίας με ιδιότητες συντηρητικού (μη καταχωρημένα συστατικά). Τα συντηρητικά δε συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα της σύνθεσης, η ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΗ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ είναι επίσης η εγγύηση μιας φροντίδας που δεν περιέχει παρά μόνο τα απαραίτητα δραστικά συστατικά για το δέρμα σας. Η ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΗ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και για το πιο ευαίσθητο δέρμα.

ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ;

Σχεδόν το σύνολο των καλλυντικών προϊόντων περιέχουν 4 τύπους συστατικών : Νερό, δραστικά συστατικά, έκδοχα (που αποτελούν φορείς των δραστικών συστατικών) και προσθετικούς παράγοντες (άρωμα, συντηρητικά, κ.λ.π.).

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ;

Η παρουσία νερού αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα για την ανάπτυξη μικρο-οργανισμών στις συνθέσεις. Υπάρχουν 2 δυνατές λύσεις για να αποφύγουμε το φαινόμενο αυτό : Η χρήση συντηρητικών ή συστατικών με δράση συντηρητικού που θα περιορίσουν την ανάπτυξη μικρο-οργανισμών και η αποστείρωση των συνθέσεων που θα αποκλείσει τους μικρο-οργανισμούς από τη στιγμή της έναρξης της διαδικασίας παραγωγής : Είναι η αποστειρωμένη Κοσμητολογία!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ;

Το συντηρητικό είναι μια ουσία που προορίζεται για να παρεμποδίσει την ανάπτυξη μικρο-οργανισμών μέσα στη σύνθεση. Το παράρτημα VI της Ευρωπαϊκής οδηγίας αναφέρει 57 συστατικά ως συντηρητικά (συμπεριλαμβανομένων των parabens). Τα συντηρητικά δε συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα της σύνθεσης. Ωστόσο, ορισμένες ουσίες που περιέχονται στις συνθέσεις των καλλυντικών για άλλες χρήσεις (άρωμα, τόνωση, σύσφιγξη…) έχουν επίσης αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην παρεμπόδιση της ανάπτυξης μικρο-οργανισμών. Οι μη καταχωρημένες αυτές ουσίες είναι τα « συντηρητικά like » ή « μη καταχωρημένα συντηρητικά » (παράδειγμα : ορισμένες αλκοόλες, αιθέρια έλαια, αιθυλ-εξυλογλυκερίνη…).

ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ 0% ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ « ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ »;

Πολλά προϊόντα " παίζουν " με τη νομοθεσία και χρησιμοποιούν μόνο μη καταχωρημένα συστατικά στη σύνθεσή τους, έτσι ώστε να μπορούν να ισχυρίζονται « 0% συντηρητικό ». Στην πραγματικότητα, εάν η σύνθεσή τους δεν είναι αποστειρωμένη θα πρέπει υποχρεωτικά να περιέχουν καταχωρημένα ή μη καταχωρημένα συντηρητικά.

ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟ Ή ΜΗ;

Τα προϊόντα που αναγράφουν τη φράση ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ δεν περιέχουν καμιά μορφή συντηρητικού, καταχωρημένο ή μη. Η τεχνολογία της ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ είναι ένας μοναδικός στον κόσμο συνδυασμός τεχνολογίας που αναπτύχθηκε από τα Εργαστήρια Pierre Fabre και επιτρέπει την επίτευξη του αποτελέσματος αυτού.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Α.Β.Α.Σ (D.E.F.I);

Πρόκειται για σύντμηση : Αποκλειστικό Βοήθημα για Άθικτη Σύνθεση (D.E.F.I = Dispositif Exclusif Formule Intacte) που περιγράφει το τέλειο σύστημα που μας επιτρέπει να διατηρήσουμε το προϊόν άθικτο, αποστειρωμένο, μέσα σε σωληνάριο μεγάλου περιεχομένου. Το σύστημα Α.Β.Α.Σ εγγυάται την αποστείρωση του προϊόντος για όλη τη διάρκεια χρήσης του.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Α.Β.Α.Σ (D.E.F.I);

Το σωληνάριο που περιέχει την αποστειρωμένη σύνθεση αποτελείται από δύο τμήματα :
- Το πρώτο είναι το πώμα : Είναι το ίδιο το σύστημα κλεισίματος Α.Β.Α.Σ (κατώτερο μέρος).
- Το δεύτερο, το ελαστικό τμήμα, καλείται «φούστα» : Είναι ειδικά κατασκευασμένο για να ταιριάζει στο νέο σύστημα κλεισίματος Α.Β.Α.Σ.
Τα δύο αυτά τμήματα (φούστα και πώμα) είναι τέλεια συνδεδεμένα μεταξύ τους και εξασφαλίζουν απόλυτη στεγανότητα επιτρέποντας στη σύνθεση να διατηρείται αποστειρωμένη για όλη τη διάρκεια χρήσης. Το πώμα Α.Β.Α.Σ αποτελείται από 4 τμήματα, ένα από τα οποία είναι μια ελαστική μεμβράνη που ανασηκώνεται όταν ασκείται πίεση στο σωληνάριο για να γυρίσει πίσω στη θέση της όταν διακόπτεται η πίεση. Είναι τμήματα πολύ μεγάλης ακριβείας, κατασκευασμένα με ακρίβεια χιλιοστού και που εξασφαλίζουν τέλεια συνοχή στο σύνολο. Έχουν πραγματοποιηθεί τεστ στεγανότητας σε διάφορα στάδια του μοντάζ του πώματος. Τέλος, η κεφαλή προσαρμόζεται τέλεια στο σώμα του πώματος (δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος μεταξύ των δύο) και το κλείσιμό της εξασφαλίζεται από ένα απαραβίαστο κλιπ που αφαιρείται τη στιγμή της πρώτης χρήσης του σωληναρίου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Α.Β.Α.Σ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΑΛΙΔΙΟΥ-ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΤΗ AIRLESS;

Το φιαλίδιο-δοσιμετρητής airless παρεμποδίζει κάθε είσοδο αέρα και αποτρέπει την οξείδωση του προϊόντος όπως συμβαίνει και με το σύστημα Α.Β.Α.Σ. Ωστόσο, παραμένει ένας « νεκρός όγκος » στην κεφαλή του δοσιμετρητή airless : Αυτός ο « νεκρός όγκος » περιέχει προϊόν. Έτσι, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του προϊόντος : Επιβάλλεται η παρουσία συντηρητικών. Στο σύστημα Α.Β.Α.Σ. δεν υπάρχει κανένας νεκρός όγκος και δεν είναι δυνατή η μόλυνση. Η σύνθεση είναι αποστειρωμένη και παραμένει αποστειρωμένη για όλη τη διάρκεια χρήσης του προϊόντος.